Kun olet asentanut Windows Home Server 2011, sinun on aloitettava sen määrittäminen. Osa määrityksestä on verkon käyttäjien lisääminen. Näin voit tehdä sen ja hallita mitä he pääsevät käyttämään.

Käynnistä WHS 2011 -hallintapaneeli missä tahansa asiakaskoneessa. Napsauta Käyttäjät-välilehteä.

1 käyttäjän välilehti

Napsauta hiiren kakkospainikkeella nykyisen käyttäjäluettelon tyhjää aluetta ja valitse Lisää käyttäjätili.

2adduser

Lisää käyttäjä -ikkunat ilmestyvät. Kirjoita käyttäjän nimi, käyttäjänimi, salasana ja napsauta Seuraava.

3 un ja pw

Seuraavaksi valitse käyttöoikeustaso, joka käyttäjällä on jokaiselle jaetulle kansiolle. On kolme vaihtoehtoa.

  • Lue / kirjoita: Sallii käyttäjän täyden pääsyn jaettuun kansioon ja täyden pääsyn tiedostoihin. Sisältää mahdollisuuden muokata niitä.Lue vain: Antaa käyttäjän käyttää tiedostoja, kansioita ja asiakirjoja - mutta ei tehdä muutoksia.Käyttöoikeus: Lukitsee ne kokonaan. Käyttäjä ei voi edes nähdä jaetun kansion sisältöä.

Kun olet tehnyt valintasi, napsauta Seuraava. Voit muuttaa käyttäjän käyttöoikeutta myöhemmin. Napsauta Seuraava.

oikeudet

Valitse nyt käyttäjän etäkäytön tyyppi. Valinnat ovat suoraan eteenpäin, mutta tässä on lyhyt selitys jokaisesta.

  • Jaetut kansiot: Antaa käyttäjälle pääsyn jaettuihin kansioihin. Heidän etäkäyttö on sama kuin käyttöoikeus, jonka salli heille paikallisessa verkossa.Tietokoneet: WHS 2011: n kautta tapahtuvalla etäkäytöllä käyttäjät voivat käyttää muita verkon tietokoneita.Media: Tämä on kokoelma musiikkia, valokuvia ja videoita palvelimelle. Jos annat heille pääsyn, he voivat toistaa mediatiedostoja webin kautta.Palvelimen hallintapaneeli: Tämä on tarkoitettu vain sinulle järjestelmänvalvojana. Sen avulla voit hallita palvelinta etätietokoneelta.

Voit myös valita Älä salli etäverkkoyhteyttä, jos et halua käyttäjän käyttävän tietoja etätietokoneista. Kun olet tehnyt valintasi, napsauta Seuraava.

etäyhteys

Odota nyt, kun uusi käyttäjätili luodaan.

tilin luominen

Menestys! Stevellä on nyt verkon tili etäkäytössä. Sulje ikkunasta.

menestys

Nyt näet juuri luomasi käyttäjän hallintapaneelin Käyttäjät-osiossa.

uusi käyttäjä kojetaulussa

Kun napsautat käyttäjää, oikeassa paneelissa on saatavana lisätehtäviä. Käyttäjätehtävät antavat sinun deaktivoida heidän tilinsä, poistaa sen, vaihtaa käyttäjän käyttäjänimen ja salasanan sekä tarkastella heidän ominaisuuksiaan.

Käyttäjän tehtävät

Suosittelen napsauttamalla Näytä tilin ominaisuudet -vaihtoehtoa varmistaaksesi, että asetukset ovat oikein.

Käyttäjän ominaisuudet

Mielenkiintoinen asetus Käyttäjätilien yleiset -välilehdessä on antaa heidän saada verkon terveyshälytyksiä.

Terveysvaroitukset

Tässä on esimerkki viestistä, jonka käyttäjä saa, jos hän yrittää käyttää jaettua kansiota, jolla heillä ei ole käyttöoikeutta.

WHS-käyttövirhe

Jos sinulla on käyttäjä, joka ei enää tarvitse pääsyä palvelimelle, poista tai poista hänen tilisi käytöstä. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Hallintapaneelin Käyttäjät-välilehdessä poistettavaa käyttäjää.

Jos joudut vain poistamaan tilin väliaikaisesti, valitse Poista käyttäjätili käytöstä. Heidän asetukset ovat edelleen ehjät, mutta heillä ei ole pääsyä palvelimeen. Poista heidän tilinsä napsauttamalla Poista käyttäjätili.

Poista käyttäjä

Näyttöön tulee näyttö, jossa kysytään oletko varma. Napsauta Poista tili.

Poista tili

Se siitä. Tili ja sen asetukset on poistettu onnistuneesti.

Poistetaan

Siinä kaikki siinä on! Muista, että WHS antaa sinun asettaa jopa 10 käyttäjää kerrallaan. Jos käytät WHS V1: tä, tutustu kuinka lisätä käyttäjiä ja hallita heidän käyttöoikeuksiaan.